Camparidrinkar är verkligen en favorit, och har varit det länge. Minns Londonresor på 80-talet där standardbeställningen var Campari&Orangejuice, när jag tröttnat på öl. För två veckor sen drack jag Negroni Sbagliato, en fräsch sommardrink. Den här veckan blir det en batalj mellan de riktiga klassikerna Negroni och Boulevardier.
Negroni är en drink som jag ofta beställer när jag är ute. En "go to-drink" som passar bra som aperitif. Jag har inte gjort den så mycket hemma, men nu är det dax att ställa den mot utmanaren eller möjligen föregångaren Boulevardier. Så här beskrivs det på sajten Nigab:
Negroni är en drink som jag ofta beställer när jag är ute. En "go to-drink" som passar bra som aperitif. Jag har inte gjort den så mycket hemma, men nu är det dax att ställa den mot utmanaren eller möjligen föregångaren Boulevardier. Så här beskrivs det på sajten Nigab:
Jag gillade Boulevardier riktigt mycket, den var lite rundare och ekigare än Negroni. Men jag förstår varför Negroni har blivit mer känd, det finns nått väldigt balanserat i smaken när gin möter campari och röd vermouth. Båda kommer att återkomma i Beijers Bar.
NEGRONI
2 cl campari
2 cl röd vermouth
2 cl gin
is
apelsin
Blanda ingredienserna i ett glas, fyll på med is, rör försiktigt runt. Toppa med en apelsinskiva eller en bit apelsinskal.
BOULEVARDIER
2 cl campari
2 cl röd vermouth
2 cl bourbon
is
apelsin
Blanda ingredienserna i ett glas, fyll på med is, rör försiktigt runt. Toppa med en apelsinskiva eller en bit apelsinskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar