Eftersom jag är hemma med sjuka barn, får man ju hitta på lite aktiviteter...
Idag bakade jag och Klara busenkla saffranskakor, som vi tänkte bjuda mormor och morfar på, på Lucia.
SAFFRANSNITTAR
1 paket saffran, (1/2 g)
0,75 dl socker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 gram smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran, (1/2 g)
0,75 dl socker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 gram smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
3. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
4. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
5. Grädda i 10-12 minuter. Skär i 30 sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.
(Receptet kommer från SvD:s bilaga Vinterfest)
Kakorna blev väldigt goda tycker jag, fast Klara var tveksam. Hon tyckte de var vuxenkakor... Pepparkakor med kristyr är mycket godare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar