MÖRCKS FAJITAS
500 g kyckling
rub
1 tsk chillipulver
1 tsk mynta
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald korianderfrö
1 tsk oregano
1 tsk mald svartpeppar
1 tsk råsocker
sås
1 msk olja
1 pressad lime
1 klyfta vitlök
1 rödlök
1 msk worchestershiresås
1 tsk soya
2-3 röda paprikor
2-3 tomater
salt och peppar
Skär kyckling, paprika, tomater och lök i strimlor. Blanda till rubben och gnid in kycklingen. Torrgrilla kycklingen några minuter. Blanda i ingredienserna till såsen och koka ihop några minuter. Blanda i paprika och tomater och fortsätt sjuda tills allt är lagom mjukt. Smaka av med salt och peppar.
När vi satt där i vintermörkret började jag och Magnus prata om årets sommarsemester och drömde oss till Italien. Senast vi var där var i juni 2008, så det känns som det är dax igen...
Jag var bara tvungen att sätta ihop ett litet collage med bilder från den resan som gick till Treviso, Bibione, Maranello och Venedig.
1 kommentar:
Oj vad Erik och Klara har blivit stora!!! Minns dina berättelser från Italien - så "Walking Memory Lane" som maken brukar säga låter utmärkt:-)
Skicka en kommentar