Nu är glada julen slut, slut, slut.
Julegranen kastas ut, ut, ut.
Men till nästa år igen,
kommer han, vår gamle vän,
för det har han lovat.
Idag åkte granen ut, julprydnaderna packades ner i lådor och julmatsresterna återvanns i nya rätter. Min absoluta favorit i den genren är Laxpudding. Jag gör den fritt efter Carl Butlers recept. Och dessutom får den lite olika smak år från år, beroende på vad laxen haft för gravningskryddor. I år fick den en touch av ingefära!
Idag åkte granen ut, julprydnaderna packades ner i lådor och julmatsresterna återvanns i nya rätter. Min absoluta favorit i den genren är Laxpudding. Jag gör den fritt efter Carl Butlers recept. Och dessutom får den lite olika smak år från år, beroende på vad laxen haft för gravningskryddor. I år fick den en touch av ingefära!
LAXPUDDING
2-300 g gravad lax i skivor
10 medelstora potatisar
1 gul lök
1 dl dill
3 dl mjölk/grädde
2 ägg
smör
salt och peppar
Koka potatisen och skär den i ganska tjocka skivor. Skär löken tunt. Smöra en form och täck botten med potatis. Lägg ett lager lax över potatisen, därefter lök och dill ett par tag med pepparkvarnen. Fortsätt att varva på detta vis och avsluta med potatis. Vispa ut äggen med mjölk/grädde och lite salt och häll blandningen i formen. Hyvla över smör och grädda i 200° 45-50 minuter. Servera med skirat smör.
Bilden är lånad från Öhmans mat och vin, där bloggaren lagat sig igenom Carl Butlers kokbok. Otroligt underhållande!
Grattis juniorkronorna till VM-guldet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar