30 januari 2012

klaras müsli

På helgerna får barnen äta söta flingor och mjölk/yoghurt, och Erik äter gärna chokladflingor eller honungspuffar... Men Klara har tröttnat på detta och gjorde i helgen egen müsli. Vi hjälptes åt att förändra ett recept jag sparat, så att det skulle passa henne och det blev genast succé!


KLARAS KOKOSMÜSLI

1 dl grovhackad mandel
3,5 dl dinkelflingor
3,5 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hackade hasselnötter
0,5 dl sesamfrön
1 tsk vaniljsocker
3 msk rapsolja
0,5 dl äpplejuice
0,5 dl lönnsirap
3 dl finhackade torkade aprikoser

Blanda alla torra ingredienser förutom aprikoserna. Blanda olja, juice och lönnsirap och rör ner i grynblandningen. Bred ut på en plåt och grädda i 150 grader i 30 min. Vänd efter halva tiden. Håll koll så att det inte bränns. Låt svalna lite och blanda i aprikoserna. Förvara i en tättslutande burk.

Inga kommentarer: