14 januari 2012

kulturlördag

Idag var det kallt och trist väder, så vi bestämde oss för att ha en kulturdag på stan. Jag hade läst i tidingen att det var öppet hus på Konserthuset, så där började vi med familjekonsert.


Vi satt på körläktaren alldeles ovanför slagverkarna och lyssnade på en rolig version av Peter och vargen av Prokofjev. Den spelades av filharmonikerna under ledning av Andreas Alin och sagan berättades av Torbjörn Lillieqvist.


Efter konserten åt vi lunch i Kungshallen och gick sen tillbaka till det öppna huset. Vi kollade på olika instrument och såg en miniföreställning i Grünewaldsalen med Zillah och Totte. Det är en tjej som sjunger och buktalar med sin apa. Erik tyckte detta var det roligaste medans Klara nog gillade konserten bättre.


Dagen avslutades med Alvin och gänget 3Sergelbiografen. Barnen tyckte den var toppen, men vi föräldrar var lite mer svalt inställda till 3:an i denna serie om sjungande ekorrar. Men det är ju faktiskt alltid kul att gå på bio!

1 kommentar:

BP sa...

Här blir jag nästan nostalgisk - Peter och vargen av Prokofjev fick vi lyssna på när jag gick i plugget. Jag är ju tondöv, men just det "stycket" klickade jag med direkt. Musikläraren var salig över min totalt oväntade tolkningsförmåga. Där avancerade jag från IG till MVG direkt. Minns det som igår faktiskt:-)