2 april 2017

scoutmat i tyresta


Dag 2 på vår övernattning i Stensjödal bjöd på strålande sol! Vi passade på att fortsätta med scoutsaktiviteter såsom att tälja, spåra och pyssla. Allt utomhus förståss!


Lunchen lagades över öppen eld, och det var en gammal klassiker Hajkbomb. Roligaste sättet att ta till vara på rester. Alla får välja ingredienser själva och krydda själva. Toppen för en 8-9-åring! (eller för alla egentligen...)


HAJKBOMB 

Förslag på ingredienser:

kokt potatis
varmkorv
quornbitar
köttbullar
morot
tomat 
purjolök
lök
äpple
banan
paprika
majs
hyvlad ost
valfri krydda
salt och peppar
smör
ev creme fraiche

aluminiumfolie

Hacka allt i mindre tärningar eller slantar. Varje scout får ca 60cm aluminiumfolie (helst lite tjockare ugnsfolie). Vik folien dubbel och vik sen upp kanterna så det blir som en liten skål. Lägg smör i botten. Välj ingredienser, krydda, lägg ev på lite creme fraiche på slutet. Förslut till ett paket, lägg på glöden. Klart efter ca 15 min (beror på tjocklek på paketen).


Ät och njut!

Kommentar: Det finns förståss ännu fler ingredienser man kan välja. Tänk bara på att maten främst värms. Så det behöver vara tillagade ingredienser, eller sånt som bara tar några minuter att tillaga.




Blogginlägg 33 av 100 i #Blogg100 2017

Inga kommentarer: