1 april 2017

livet runt en lägereld


Idag var jag och Erik förtrupp på vår scouthelg. Avdelningen Vargen skall ha övernattning i Stensjödal i Tyresta nationalpark. Resten av gänget åkte buss till Tyresta by, fick en guidning på Nationalparkernas hus och gick sen 8 km över brandområdet till oss på Åvasidan.


Vi har eldat i kaminerna i huset, som vi hyrt av Tyrestastiftelsen, burit in vatten, lagat middag och njutit i solen. Rätt mysigt att få några timmar såhär ihop med Erik. Klara är på en annan hajk med sin avdelning den här helgen.


När scouterna kom fram åt vi middag och lekte. Kvällen avslutades med marshmallowsgrillning över öppen eld, och sjungande av lägerbålssånger. Den här är deras favorit!


Att grilla över öppen eld är poppis hos våra scouter. Vi fick spara pinnbröden till i morgon, för det blev för mörkt. Det här receptet använder jag och vill man lyxa till det lite gör man dem mera pizzalika...

PINNBRÖD PIZZA STYLE

5 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl riven ost
2 tsk oregano
1,5-2 dl vatten

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, riven ost och oregano i en fryspåse.  Häll vatten i påsen, när det är dags för grillning, och arbeta ihop degen genom att massera påsen. Forma till tunna längder och rulla dem runt tjockare grillpinnar. Snurra över glöd. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen.


Kommentar: Om man utesluter ost och oregano får man traditionella pinnbröd. De som vi oftast gör med scouterna. Tänk på att ha lite smör med, för pinnbrödet blir så mycket godare med lite smält smör på!

Blogginlägg 32 av 100 i #Blogg100 2017

Inga kommentarer: