Den var så maffig, med mycket körsbärssmak!
Receptet kommer från COOP och eftersom jag inte tog någon egen bild på den, lånade jag bilden från receptsidan.
CHOKLAD- OCH KÖRSBÄRSKAKA
14-16 bitar
Ingredienser:
150 g smör
150 g mörk choklad 70%
6 cl madeira
3 dl körsbärsmarmelad
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
glasyr:
150 g mörk choklad
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk starkt kaffe
14-16 bitar
Ingredienser:
150 g smör
150 g mörk choklad 70%
6 cl madeira
3 dl körsbärsmarmelad
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
glasyr:
150 g mörk choklad
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk starkt kaffe
Tillagning:
Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan. Garnera ev med körsbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar