12 april 2009

chokladig påskkaka

Mamma bakar alltid en påskkaka, till kyrkkaffet efter påskhögmässan. I år hade hon bakat två sorter, dels den vanliga påskkakan, som görs på mitt gamla recept på Ambrosiakaka, dels en chokladkaka.

Den var så maffig, med mycket körsbärssmak!

Receptet kommer från COOP och eftersom jag inte tog någon egen bild på den, lånade jag bilden från receptsidan.



CHOKLAD- OCH KÖRSBÄRSKAKA
14-16 bitar

Ingredienser:
150 g smör
150 g mörk choklad 70%
6 cl madeira
3 dl körsbärsmarmelad
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg

glasyr:
150 g mörk choklad
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk starkt kaffe

Tillagning:
Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan. Garnera ev med körsbär.

Inga kommentarer: