24 januari 2012

gul är citronen...

Alldeles vid mina föräldrar, på Drottninggatan 102, ligger det utmärkta fiket Kafé Esaias. Där kan man få fantastiskt kaffe från Göteborgsfavoriten Da Matteo, goda surdegsmackor och hembakta godsaker. Enligt DN.se är det klassat som femte bästa kaffeställe i Världen!


Vill man läsa mer kan man kolla in deras webbplats Kafé Esaias. Häromsistens provade jag deras kokostoppar med citronsmak och påmindes om en gammal favorit. Måste nog gå hem och baka denna extremt lättbakade småkaka!

KOKOSTOPPAR MED CITRON
30 stycken

50 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
6 dl kokosflingor
1 citron, skalet
1 msk Limoncello

Smält smöret och rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda i kokosflingor, rivet citronskal, Limoncello och smör. Låt smeten stå 10 minuter. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Grädda kakorna mitt i ugnen, 10–15 minuter, 175°C. Låt svalna på galler.
 

Upptäckte på skojiga receptsajten What's cooking wednesday att man kan göra sin egen snabba Limoncello. Det måste provas! Den här receptsajten är twitterstyrd, och alla som taggar sina recept med #wcwed, kommer med. Snacka om paradis för matbloggare och twittrare som jag...

Jag har gjort om receptet lite efter mitt första försök.

SNABB LIMONCELLO

4 små citroner
100 g socker
2,5 dl vodka

Skala av allt gult på skalet och pressa all saft. Sila saften och blanda i burk med skal, socker och vodka. Nu ska den stå kallt 4-5 dagar och sen ska den silas, för att inte bli allt för besk. Låt stå ytterligare några dagar innan provsmakning. Håller länge om den står i kylskåp.

Om du vill göra en ”riktig” limoncello finns ett recept här

1 kommentar:

BP sa...

Låter som en Mojito utan mynta;-)