När det bara visas brottning och boxning på OS, och man är magsjuk och hallucinerar om god mat, är det skönt att favoritkanalen BBC Food finns. Matprogram från kl 06.00-24.00!
Visserligen går det en hel del repriser, men det mesta är sevärt även andra gången.
(Och i Jamies fall, hur många gånger som helst!!!)
Länk till BBC Food
Jag har nu kollat in flera program från första (eller andra) omgången av Nakna kocken. Jättekul! Och otroligt att de fortfarande känns spännande...
Ett recept som jag fastnade särskilt för idag,
och skall göra snarast är:
SORBET PÅ PASSIONSFRUKT OCH CAMPARI
(4 personer)
2,5 dl socker
2,5 dl vatten
15 skrynkliga (=mogna) passionsfrukter
1 vinglas Campari
Förbered så här: ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar.
Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull och låt lagen koka i 3 min. Ställ den att svalna.
Klyv passionsfrukterna och skrapa ner fruktkött och kärnor i en skål. Vispa så att saften frigörs från kärnorna.
Blanda fruktmassan och Camparin med den kalla sockerlagen i kastrullen. Pressa hälften av den blandningen genom en sil ner i skålen. Kasta kärnorna. Blanda ner den andra hälften (med kärnor i) i skålen.
Häll sorbeten i det "frysta" fatet och ställ det i frysen igen. Ta ut sorbeten efter 1 tim. och vispa in luft i den. Ställ tillbaks i frysen tills den ska serveras.
Vill man hitta alla recepten på svenska, från de tidiga omgångarna av Nakna Kocken, finns de här
1 kommentar:
Min absoluta favorit: Jamie lärde mig laga mat vid 53-årsåldern. Det säger väl allt.
Kolla hans skitsnygga hemsida: http://www.jamieoliver.com/ och prenumera på hans nyhetsbrev. Det gör jag.
//Beate
Skicka en kommentar