1 februari 2012

sjukhushäng

Idag var jag och Klara hela förmiddagen på Astrid Lindgrens sjukhus, eftersom Klara skulle opereras. Här berättar hon om sin dag:


"Kl. 7:15 - Här sitter jag och mamma i väntan på operation. Jag är lite nervös och läser broschyren om narkos ännu en gång. Jag har fått byta om till sjukhuskläder."


"Kl. 7:45 - Här har jag krupit ner i sängen, för att bli körd till operationsavdelningen. På armen har jag ett band med mitt namn och personnummer. Jag överraskade alla med att kunna hela numret själv!"


"Kl. 8:00 - Visst ser mamma rolig ut i skyddskläder, särskilt mössan. Nu åker vi strax in i själva operationssalen. Jag skall sövas och om 40 min kommer jag tillbaka till uppvaket. Mamma får dricka en latte under tiden jag sover..."


"Kl. 10:00 - Nu är jag äntligen tillbaka på avdelningen och får min frukost, en Piggelin! Jag har inte ätit och druckit sen i går kväll, så den smakar väldigt bra. Jag hade väldigt ont när jag vaknade, så jag har fått extra smärtstillande medicin."

"Kl. 11:30 - LUNCH!!! Vi åt på Morsan vid Hornstull. Jag åt nötjärpar med tomatsås och rotfrukter och drack 1 liter vatten. Det var supergott! Sen köpte vi munkar och åkte hem och myste i soffan. Det märktes att jag var trött efter operationen, för jag sov tre timmar på eftermiddagen."

Lunchstället som jag och Klara åt på, kan verkligen rekommenderas. Det ligger på Tobaksspinnargatan och har urgod mat. För meny kolla på deras webbsajt, Morsan Kafé och Second Hand

1 kommentar:

BP sa...

Så skönt att läsa att allt gick bra. På sista bilden ser Klara så fin och vuxen ut. vilken duktig tjej du har:-)

PS. Skulle nog inte byta till operationskläder om jag vore dig;-) DS