KRYDDIG APELSINMARMELAD
1 kg apelsiner
500 g syltsocker
1 stjärnanis
1 kanelstång
2 kardemummakapslar
Skär av skalet, försök få med så lite som möjligt av det vita. Strimla skalen. Pressa juicen ur apelsinerna. Mät upp och fyll ev på med vatten till 5 dl. Koka allt utom sockret i 10 min. Ta ur kryddorna. Koka med socker 10 min. Gör marmeladprov i kylen (5 min). Koka lite till om det behövs.
När jag ändå höll på gjorde jag jordgubbsylt på frysta jordgubbar, eftersom den köpta pannkakssylten tagit slut. Även det en baggis med syltsocker. Jag mixade den ordentligt för att barnen vill ha sin pannkakssylt sån. Själv tycker jag att det blir lite väl mycket jordgubbskräm över detta...
JORDGUBBSYLT
1 kg frysta jordgubbar
500 g syltsocker
1 citron (saft)
Tina jordgubbarna. Mixa eller mosa dem med socker och citronsaft till önskad konsistens. Koka 10 min, skumma ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar