12 februari 2012

mellomiddag


Hemma hos oss är det viktigt med Melodifestivalen. Klara har full koll på alla tävlande och räknar familjens poäng. Den som får högst gemensam poäng får hon ringa på. För att vi vuxna skall stå ut under detta spektakel, så krävs god mat och dryck. I går blev det grillad fläskkarré, hemgjord bearnaise, sallad och picklad rödlök. Och till det drack vi en trevlig Merlot från Béziers.


Rödlöken blev jag inspirerad att göra från ett lunchbesök hos Morsan häromsisten. Och det blev så gott! Den är sötsyrlig och het på samma gång. Ett utmärkt tillbehör till grillat kött, men även till asiatisk mat eller en avokadosallad.


PICKLAD RÖDLÖK
 
0,5 dl ättika (12%)
0,75 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilli
1 lime
3 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna. Strimla chillifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner chilli och lök i lagen. Pressa limesaft över. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp över natten.

Idag hade vi med den som present till mamma och pappa när vi var ditbjudna på söndagsmiddag. Den funkade även utmärkt till kalvstek, tillsammans med gelé, pressgurka och härlig gräddsås...

1 kommentar:

Camilla sa...

Mums! Idag gjode jag den med silverkök från min lott. Hoppas det blir bra. :-)