BLOMKÅLSRIS
1/2 blomkålshuvud
1/2 dl mandelspån
1 msk smör
Salt och peppar
1/2 dl mandelspån
1 msk smör
Salt och peppar
Riv rå blomkål. Rosta lite mandelspån i en stekpanna. Lägg i en klick smör och blomkålen i pannan och stek tills det är så mjukt du vill ha det. Serveras i stället för ris, gärna till fiskrätter!
En annan favorit som ofta förekommer hos oss numera är hemgjord bearnaisesås. Jag har hittat ett toppenrecept på Dn.se
ENKEL BEARNAISE
Portioner: 4
1 msk finhackad färsk dragon
(eller 1 tsk torkad)
1 msk finhackad färsk persilja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk pressad citron
3 äggulor
250 g normalsaltat smör
svartpeppar ur kvarn
kajennpeppar
ev lite salt
ev lite Worcestershiresås
1 msk vatten
1. Blanda dragon, persilja, vinäger och citron i en metallbunke eller en kastrull.
2. Separera äggulorna och släpp ner dem i bunken. Tillsätt smöret i små tärningar.
3. Vispa alltsammans över VATTENBAD till dess smeten tjocknar. Var uppmärksam. Det kan gå kvickt.
4. Smaka av med svartpeppar, kajennpeppar, eventuellt också med salt, Worcestershiresås och lite vatten.
1 kommentar:
Blomkålsris... men var är riset;-) Tycker receptet låter bra, riktigt bra att prova faktiskt. Å om riset som inte finns med sedan blir lite rosa (efter rivningen) så sätter det ju lite färg på tillvaron också;-)
Skicka en kommentar