18 mars 2011

aw med kollegornaIdag bjöd kollegan Helena in till Drick och stick, vanligtvis beskrivet som After work, hemma hos sig.

Vi fick massor av bubbel, skagenröra och diverse kex.De godaste kexen var hennes hemgjorda parmesankex, som hon bakat delvis efter ett recept på nätet. De är enkla att göra och såååå goda!!!

HELENAS PARMESANKEX

150 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
några riv på en muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
8 g havssalt
havssalt till garnering

Gör så här
1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta ihop dem för hand eller i hushållsmaskin till en jämn deg som håller ihop. Om degen verkar torr och smulig, tillsätt en matsked vatten eller två.
2. Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem om du vill i havssalt. Lägg rullarna i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda kexen i 7–8 minuter eller tills de fått lite färg.
5. Förvara kexen i papperspåse eller burk.

Bilden på bubbel och kex är lånad från Alltommat.se

Uppdatering sommaren 2013: Jag har fått tips på att rulla kexen i lite hackad färsk rosmarin istället för salt. Det gör kexen lite kryddigare, och inte lika salta.


Vi fick också svarta sesamkex från Renée Voltarie, som är beroendeframkallande... Finns att köpa i de affärer som tillhandahåller hennes sortiment, eller på webben.

Inga kommentarer: