7 maj 2020

friluftsliv på lunchen


Idag gjorde vi en liten solskensutflykt på lunchen. Klara behövde prova att sätta upp min hängmatta. Hon skall låna den på en ensamhajk i helgen. Utmanarna skall pröva att vara helt ensamma i 24 h (med ledare en bit bort som säkerhet). Jag är så glad att både Klara och Erik tycker det är kul med friluftsliv. Erik fjällvandrar med sin pappa och Klara är scout precis som jag.


STF gör väldigt mycket för friluftslivet, de har bla fjällstugor, vandrarhem och gästhamnar. Jag har tidigare varit medlem, men det var ett tag sen. Nu har jag blivit det igen för att stötta svenskt friluftsliv, eftersom STF både har drabbats och kommer att drabbas hårt av Corona. Bli det du med!


Klara brukar ha med sig fika på sina scoutmöten, och vi bakar dessutom till våra fikastunder i hemmakontoret. Då är det kul att leta kakrecept på favorit-matbloggar. En av dem är Caroline i köket och det senaste fyndet där är de här ljuvliga italienska skorporna. Jag har dock bearbetat receptet lite.


CAROLINES CANTUCCI

200 g sötmandel
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 tsk stött kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i 10 minuter. Grovhacka den sen.
Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägg och mjöl. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, salt och kardemumma. Rör sen ner mandeln.

Forma degen till 6 smala rullar, och lägg dem tre och tre på två plåtar. Platta till dem och grädda i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt vila 15 min. Skär längderna i smala sneda snitt. Lägg bitarna med snittsidan upp och grädda ytterligare i 10 min, om de blir för bruna, täck med bakplåtspapper.
Ta ut och låt skorporna svalna.

Inga kommentarer: