Årets upplaga innehöll:
Julskinka
Senap & Äpplemos
Lime & chilli-sill
Ryskinspirerad sill
Nubbesallad
Kokt potatis
Prinskorvar
Cheddar
Dessertostar
Vitt bröd
Skumtomtar
Flera rätter är gamla godingar, och länkade i listan. Men
två av de nya sillrätterna blev ovanligt bra och de recepten vill jag spara. Den ryska
sillen och nubbesalladen.
Den egengjorda korven har fått en egen bloggpost. Den blev mycket
god och passade så bra till den finska kålrotslådan.
RYSKINSPIRERAD SILL
1 förp 5-minuters inläggningssill
2 saltgurkor
2 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
1 msk flytande honung
1 msk riven färsk pepparrot
0,5 dl hackad gräslök
salt och svartpeppar
Häll av, skölj och skär sillen i bitar. Finhacka gurkan. Blanda
alla ingredienser utom sillen i en bunke. Krydda med salt och peppar. Vänd ner
sillen i röran. Lägg sillröran i en väl rengjord glasburk och sätt på ett lock.
Låt stå i kylen några timmar innan servering.
NUBBESALLAD
1 burk matjessill
4 kokta potatisar
2 hårdkokta ägg
1 bit purjo
1 liten rödlök
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
4 msk kaviar
0,5 dl dill
0,5 dl gräslök
Salt och peppar
Koka ägg och potatis och låt svalna. Hacka matjessill,
potatis, ägg, purjo, dill, gräslök och lök. Blanda gräddfil, majonnäs, kaviar,
gräslök och dill till en jämn röra. Vänd ner resterande ingredienser. Smaka av
med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar