5 mars 2015

provtagningsdag

 

Idag har jag och Klara hängt på Sachsska barnsjukhuset hela förmiddagen. Klara är tidigare opererad för sin reflux. (wikipedia: Vesikoureteral reflux (urinreflux) innebär att urin flyttar sig från urinblåsan upp genom en eller båda urinledare. Reflux kan orsaka smärtor och kan även leda till skada på njurarna.) Efter det håller vår braiga läkare koll på hennes värden och hon genomgår röntgen och prover varje år.


I höstas tyckte man att njurvärdena var lite sämre, så dagens provtagning var en större njurfunktionskontroll. Det innebar att man sprutade in medicin i blodet och efter några timmar togs det ett antal blodprov för att se hur njurarna tar hand om den. Det här innebar mycket väntan. Vi fördrev tiden med läxor, spel och fika. Klara fick även lunch. Svensk barnsjukvård är fantastisk och dessutom gratis. 


Klara fick en ny favorit idag. Vi var några timmar på lekterapin. Det är ett fantastiskt ställe med bla mysrum med massagestol, rörelserum med studsmatta och pysselrum med allt man kan önska sig. Arbetsterapeuterna som jobbar där är superduktiga och väldigt trevliga. Så nu hoppas hon på fler tillfällen med provtagningsväntan...

Blogginlägg 5 av 100 i #Blogg100


1 kommentar:

BP sa...

Men hur var testresultatet?