11 mars 2011

som på räls



Idag är det final i På spåret!

Då måste man ju lyxa till det lite. Det blir grön sparris och ett härligt vitt vin till. Jag kommer nog att heja på Helene och Peter, men förståss försöka slå deras poäng!



GRILLAD SPARRIS

ingredienser:
300 g späd grön sparris
50 g pinjenötter
50 g riven parmesanost
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja


Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Skär av 2 centimeter längst ner på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i cirka 30 sekunder. Ta upp och spola sparrisen i kallt vatten.
Pensla sparrisen med olivolja och grilla cirka 1 minut på varje sida.
Lägg sparrisen på ett fat och strö över nötter, hyvlad parmesan, flingsalt, svartpeppar och olivolja.



Favoritrecept från Alltom mat.se

2 kommentarer:

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susanne sa...

Mumsfilibaba. Jag har missat hela säsongen av På spåret, så jag tror att jag kommer att se den i ikväll. Jag och I var på årets snabbaste AW (va hemma redan kl 5). R är hemma hos en kompis så nu blir det en liten middag med ett glas rött och sedan ska jag bara kika på tv:n.
Ha en underbar helg