13 februari 2012

vabbelivabb


Idag är det förkylt. Båda barnen är hemma och vi kollar på film, myser under täcket och äter lite tröstgodis. Barnen får alltid sitt lördagsgodis i varsin skål, Mariskooli från Iittala, och de skålarna använde vi även idag. Som tur var, fanns det kvar fiskburgare från fredagsmyset, så lunchen var enkel att fixa. Alla valde olika tillbehör av det som fanns i hemma, rostbröd, pasta, sallad, gräddfilssås och blomkålsris.



SUPERENKLA FISKBURGARE
 
1 kg fisk (t ex lax och sej)
1 riven lök
2 ägg
1 dl grädde
2 tsk salt
lite peppar
 smör
Riv lök, blanda ägg och grädde. Skär fisken i små kuber. Mixa allt med mixerstav och smaka av med salt och peppar. Gör burgare och stek i smör.
Vi brukar servera dessa populära burgare i Frisco-bröd. Klara vill ha sallad, paprikaringar och lite hemgjord Rhode Islandsås, medans Erik vill ha dem naturella. Jag skippar brödet och kör lite mer lchf-aktigt med sallad och sås gjord på creme fraiche och röd rom.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Fiskburgare va mumsigt, det måste jag tillaga.

Camilla sa...

Låter hur smarrigt som helst, måste prova!