29 februari 2012

recepten samlade


Nu har jag äntligen gjort slag i saken och samlat länkarna till alla mina recept på en särskild arkivsida, så att det skall bli ännu lättare att hitta dem. Det finns även en  arkivruta till höger så att man alltid kan komma till den sidan!

Hoppas att ni får glädje av mina samlade recept!

26 februari 2012

jazz för barn



Idag trotsade vi förkylningar och tog oss ner på stan vid lunchtid. Vi hade nämligen köpt biljetter till en barnkonsert på Fasching. Det var första gången barnen var på jazzklubb och dom tyckte det var väldigt spännande. Själv har jag ju många trevliga minnen från just Fasching och blev väldigt sugen på att börja gå lite mer på konserter.


Vi fick köa lite i kylan, innan vi kom in. Men väl inne fick vi bra platser vid scenen och barnen gillade mycket den härliga Astrid Lindgrenmusiken framför av Georg Riedel och hans dotter och band.


Vi sjöng med i Pippi-, Emil- och Bullerbysångerna. Dessutom visade bandet sina instrument och berättade om dem och hur de lät. Bra jazzskola! Fasching har en fin Facebooksida för sina aktiviteter för Fasching jazzbarn. Om Klara och Erik får bestämma blir det fler konserter...

25 februari 2012

helgbröd

Min man Magnus började för några veckor sen intressera sig för att baka bröd, och nu har han blivit en riktigt duktig bagare. Numera köps det inget bröd, utan allt bakas här hemma. Nästa projekt blir surdegsbröd har han deklarerat...

Helgens goda bröd var ett valnötsbröd som alla gillade och jag tycker nog att det var godast med ost och lite kryddig apelsinmarmelad. Här nedan kommer receptet, tänk på att det är ett kalljäst bröd, som tar ganska många timmar att göra. Men det är värt varenda minut!!!



ANNAS VALNÖTSBRÖD

25 g färsk jäst
6 dl kallt vatten
660 g (c:a 11 dl) vetemjöl special
120 g (c:a 2 dl) rågmjöl
2 msk honung
3-4 tsk salt
300 g valnötter

Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan alla ingredienser förutom valnötterna. Rör till allt blandats ordentligt. Rör i valnötterna. Låt degen vila 30 min i bunken. 

Låt degen vara kvar i bunken. Doppa handen i vatten och ta sedan tag i degens kant med ena handen. Dra ut degen en aning och vik den mot mitten. Ta ett nytt tag och drag ut och vik in mot mitten. Fortsätt tills du kommit varvet runt. Låt jäsa 30 min. Upprepa vikningen och låt jäsa ytterligare 30 min. Upprepa vikningen igen och låt nu jäsa en timme. (Det är alltså tre vikningar och en sammanlagd jästid på 2 timmar i detta moment).

Strö rikligt med mjöl, gärna blandat vete och råg, på två bakhanddukar. Skrapa försiktigt degen ur bunken. Dela upp degen i två delar. Lägg en degklump på handduken och drag ut degen lite åt alla håll och vik sen alla kanter mot mitten. Vänd på degen så att skarven hamnar underst. Vik ihop handduken till ett löst paket och låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader i god tid innan degen jäst klart. Skjut in två plåtar i ugnen, en i mitten och en underst.

Vänd över degarna på en bit bakpåtspapper så att skarvarna hamnar överst. Låt pappret med degen glida ner på den heta plåten mha en skärbräda. Lägg några isbitar på den undre plåten. Efter 15 min öppnar du luckan och vädrar lite. Fortsätt att vädra ung var 5:e minut tills brödet stått inne i 30-35 minuter. Du kan när som helst sänka temperaturen om du tycker att brödet börjar få för mycket färg. Ta ut brödet och låt svalna på galler.


Receptet har jag fått från min kollega Anna, och uppkallar därför det efter henne. Hon har hämtat det ur boken Enklare bröd av Martin Johansson. Han delar även med sig av massor av brödrecept och surdegstips på bloggen Pain de Martin


Vår sportlovsgäst Zelda, var inte så intresserad av brödet, men kollade noggrannt in allt Magnus gjorde i köket. Hon skall bo hos oss den här veckan, då hennes familj är och åker skidor i italienska alperna.

24 februari 2012

elagu eesti!

Grattis Estland på din 94:e nationaldag!


Utanför på Slottsbacken köade folk för att framföra gratulationer till Estelle, men inne i Finska kyrkan firade vi Eesti Vabariigi Aastapäev, med sång, dikter och teater framförd av skolans elever.


Här är mina sötnosar i de blå skoltröjorna (i plysch) som beskrivs i det första av Luuk&Lokkos poddradioprogram. Lyssna på dem, det är lysande radio! Och för mig som varit på sommarlovskollo med de här killarna, är det extra roligt med alla dessa referenser...

23 februari 2012

prinsessbakelse


Idag får vi alla säga: Grattis Viktoria och Daniel till er lilla prinsessa!

Här hemma passade vi på att förgylla sjukstugan med bakelser dagen till ära! Magnus köpte dem på väg hem till oss tre sjuklingar. Gröna fina prinsessbakelser!

21 februari 2012

semlor i massor

Idag är det  fettisdagen och vi äter förståss semlor hemma. Jag och Klara som hetvägg, Magnus och Erik som vanligt. Jag har letat efter bra recept på bullar och äntligen hittat det på Mums.nu. De här bullarna blev verkligen perfekta. Säkert på grund av den extra jäsningen.



SEMLEBULLAR
12 st

25 g jäst för söta degar
2,5 dl mjölk
0,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl

Efter första jäsningen:
75 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk kardemumma, stött
1 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
Ägg

1. Ljumma mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken i en bunke.
2. Tillsätt socker och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt, cirka 10 minuter i köksmaskin eller med en visp med degkrok.
3. Strö över lite vetemjöl och täck med en bakduk. Låt degen jäsa i 30 minuter.
4. Vispa socker och smör poröst. Blanda detta med kardemumman.
5. Rör ned smörblandningen samt kardemumma, ägg, salt och resten av vetemjölet i degen. Arbeta den i ytterligare 10–12 minuter. Degen ska vara lös i konsistensen, men seg och smidig.
6. Täck bunken och låt jäsa i 30 minuter.
7. Lägg degen på lätt mjölat bakbord. Knåda lätt och dela den i 12 bitar. Forma runda, släta bullar.
8. Lägg bullarna glest på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Pensla de uppjästa bullarna med ägg. Grädda dem i cirka 5-7 minuter mitt i ugnen. Låt bullarna svalna på ugnsgaller.

Jag blandar alltid lite inkråm, mandelmassa och ovispad grädde till fyllning under den vispade grädden. Men Erik gillar inte mandelmassa, så han fyllde sin med äppelmos och kanel under grädden istället...

18 februari 2012

hostig helg


Vi har tillbringat helgen på landet. Allihop är hostiga och snoriga. Vi har inte varit ute så mycket, utan mycket tid har gått åt till att sova och vila...


Men vi har försökt att trots detta äta gott och mysa framför brasan och kollat på bra filmer. Till middag åt vi Chicken Tikka Masala och hembakta Naanbröd. Det var första gången vi gjorde naan, och det blev så himla bra att vi inte tänker köpa färdiga bröd igen. Det enda man skall tänka på är att det är ganska låg jästid.


NAANBRÖD

7,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl naturell yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
lite matolja till gräddningen
lökfrön (kalonji)

1. Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 0,5 dl av mjölken.
2. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i mjölken lite i taget och knåda tills degen känns smidig och inte kladdar. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa ca 2,5 timme. Sätt ugnen på grill, högsta värme, och pensla tre bakplåtar tunt med olja.
3. Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 delar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25–30 cm lång och 12–15 cm bred. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk.
4. Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på lökfrön. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden 2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar. Servera varma.

Receptet och naanbilden kommer från den braiga sajten Recept.nu

15 februari 2012

more amore


Jag har världens bästa man. Igår hade han köpt en flaska André Clouet för att fira Alla hjärtansdag. Vi gjorde som vanligt när vi vill få äta och prata ifred, vi åt lite middag med barnen, nattade dem och åt sen en smårätt till champagnen. Den här gången blev det norrländskt, eftersom vi hade en rökt renfilé i frysen från svägerskan Cecilias senaste besök. Inte dumt alls!



NORRLÄNDSKT POTPURRI

Rökt renfilé
75 g löjrom
75 g västerbottenost
2 dl creme fraiche
0,5 rödlök
Blandad sallad
salt och peppar

Blanda riven Västerbottensost med creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen i 30 minuter. Hacka rödlöken fint. Skiva renfilén tunt och sprid ut på en bädd av blandad sallad. Sprinkla västerbottenscremen och rödlök över. Dutta ut löjrom och vrid några varv med pepparkvarnen över alltihopa.
 
Receptet är en vidareutveckling av ett recept från Allt om mat.


Blommor fick jag också, i samma färger som min brudbukett.

14 februari 2012

min finaste familj


Vi har genomfört en omorganisation på jobbet och med det följde en omflyttning i lokalerna. Byggkatalogredaktionen har bytt plats med webbnavet. Jag återvände faktiskt till min gamla arbetsplats. Då passade jag på att städa min anslagstavla och gjorde ett nytt fint kollage på min älskade familj, som jag gärna visar idag på Alla hjärtans dag!


Magnus, Klara och Erik, ni tre är det bästa i mitt liv!


Kort från Klara till Erik idag 14/2: "Min älskade lillbror! Jag älskar dig! Du är snel och fin! Från Klara" - Man måste bara smälta...

13 februari 2012

vabbelivabb


Idag är det förkylt. Båda barnen är hemma och vi kollar på film, myser under täcket och äter lite tröstgodis. Barnen får alltid sitt lördagsgodis i varsin skål, Mariskooli från Iittala, och de skålarna använde vi även idag. Som tur var, fanns det kvar fiskburgare från fredagsmyset, så lunchen var enkel att fixa. Alla valde olika tillbehör av det som fanns i hemma, rostbröd, pasta, sallad, gräddfilssås och blomkålsris.



SUPERENKLA FISKBURGARE
 
1 kg fisk (t ex lax och sej)
1 riven lök
2 ägg
1 dl grädde
2 tsk salt
lite peppar
 smör
Riv lök, blanda ägg och grädde. Skär fisken i små kuber. Mixa allt med mixerstav och smaka av med salt och peppar. Gör burgare och stek i smör.
Vi brukar servera dessa populära burgare i Frisco-bröd. Klara vill ha sallad, paprikaringar och lite hemgjord Rhode Islandsås, medans Erik vill ha dem naturella. Jag skippar brödet och kör lite mer lchf-aktigt med sallad och sås gjord på creme fraiche och röd rom.

12 februari 2012

mellomiddag


Hemma hos oss är det viktigt med Melodifestivalen. Klara har full koll på alla tävlande och räknar familjens poäng. Den som får högst gemensam poäng får hon ringa på. För att vi vuxna skall stå ut under detta spektakel, så krävs god mat och dryck. I går blev det grillad fläskkarré, hemgjord bearnaise, sallad och picklad rödlök. Och till det drack vi en trevlig Merlot från Béziers.


Rödlöken blev jag inspirerad att göra från ett lunchbesök hos Morsan häromsisten. Och det blev så gott! Den är sötsyrlig och het på samma gång. Ett utmärkt tillbehör till grillat kött, men även till asiatisk mat eller en avokadosallad.


PICKLAD RÖDLÖK
 
0,5 dl ättika (12%)
0,75 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilli
1 lime
3 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna. Strimla chillifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner chilli och lök i lagen. Pressa limesaft över. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp över natten.

Idag hade vi med den som present till mamma och pappa när vi var ditbjudna på söndagsmiddag. Den funkade även utmärkt till kalvstek, tillsammans med gelé, pressgurka och härlig gräddsås...

11 februari 2012

vinterstockholm


Nu är det äntligen vinter i Stockholm! Jag njuter och tycker att det är vackert och ljust. Så här såg det ut på Skeppsbron i går morse. Dessutom gillar jag att man kan vara ute snön, åka skridskor eller pulka och ha kul. Jag vet att några av er läsare inte håller med, men det är väl tur att vi är olika!


Bonus är förståss att när man har varit ute i snön, får man med gott samvete dricka varm choklad och äta rostat bröd med hemgjord apelsinmarmelad, när man kommit in i värmen. Här njuter Erik i soffan. Brödet bakar Magnus efter Leilas braiga recept. Och vi vuxna får dricka choklad med vuxensmak!


VARM LYXCHOKLAD
 
7,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
1 kanelstång
5 kardemummakapslar
lite vaniljpulver
100 g mörk choklad
4 msk råsocker

Värm upp mjölk och grädde med kryddorna. Låt stå en stund. Hacka chokladen. Ta ur kanelen och kardemumman och värm upp gräddmjölken igen. Ta av från plattan när det nästan kokar och rör ner choklad och socker. Vispa tills allt är smält. Servera med vispad grädde, minimarshmallows och lite pudrad kanel. 

Om man vill kan man naturligtvis hälla i lite rom eller whisky!

LEILAS FORMBRÖD

50 g jäst
5 dl vatten, ljummet
2 tsk honung, flytande
2 tsk brödsirap
1 dl olivolja
1,5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
smör
sesamfrön
1 ägg

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special, kör i maskin tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

Jäs under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek. Smöra och bröa formarna med sesamfrö. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.

Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla limporna med lite ägg och strö över sesamfrö. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller. 

8 februari 2012

morgonmusik

På väg till jobbet lyssnar jag oftast på musik, för att sparka igång dagen på ett bra sätt. Jag har en särskild lista på Spotify för detta. Den innehåller ett blandat låtval för att göra mej glad och laddad. När jag kommer till jobbet ler jag dessutom åt detta klotter. Vi har just nu en av våra hissar inklädd med skyddspapp pga av ett ombyggnadsprojekt. Där har någon fyndig person skrivit detta vid nödsignalsknappen...


 Låtlistan består av följande schyssta sånger:

Wear it like a crown - Rebekka Karijord
Did you give the world som love today, baby? - Doris
Good morning starshine - Hair
Headstart for happiness - The Style council
Waitin' on a sunny day - Bruce Springsteen
Everyday people - Sly & the family Stone
I was made for you - She & Him
Allt vad du vill ha - Eldkvarn
Morgonfågel - Bo Kaspers orkester
The diary of Horace Wimp - ELO
Godmorgon Columbus - Pontus & Amerikanerna
Absolute Beginners - David Bowie
The Joker - Steve Miller band
Vintern dör - Jakob Hellman
Äntligen på väg - Håkan Hellström

Min låtlista finns på Spotify om du vill lyssna! Klicka bara på länken: God Morgon!


Om Erik skulle välja musik till min lista skulle det vara filmmusik ur Indiana Jones eller Star Wars. Här har han just klippt ur en annons för en dvd-film med extramaterial för Star Wars. Han sätter sen upp sina urklippta annonser på kylskåpet bredvid matlistan, för att vi skall se vad han tycker skall köpas in till hushållet!

7 februari 2012

kollektivtrafikbingo


Oftast åker jag och barnen raka vägen hem med tunnelbana efter fritids. Men ibland kör vi det stora kollektivtrafikrejset och samlar på oss fyra färdsätt på vägen hem. Bingo tycker mina barn! Vi börjar med 2:an till Sofia, tar sen färjan över till Hammarby sjöstad, där vi tar tvärbanan till Gullmarsplan för stt avsluta med tunnelbana hem till Kärrtorp.


Om vi har gott om tid stannar vi på det urmysiga fiket Spoon Nautica och äter morotskaka. På sommaren är det extra trevligt med en schysst uteservering, men det funkar även i vintermörkret, som här en mörk eftermiddag i slutet på januari.

6 februari 2012

vintrig sallad


Ännu ett inlägg på temat "vinter och citrusfrukterna är på topp!". I helgen återvände jag till en av mina matlagningsfavoriter, nämligen Jamie Oliver. Jag ville ha en fräsch, tjock dressing till min matiga avokadosallad och letade i mitt receptarkiv. Och där återfann jag det, receptet på den ultimata dressingen!


JAMIES CITRONDRESSING

1 citron, delad på mitten
3 msk kallpressad rapsolja
3 msk crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar

Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i 5 min tills de mjuknar. Pressa ut saften i en skål. Rör i de andra ingredienserna och smaka av.

Bilden på citroncitatet är lånad från skojiga sajten Etsy.com

4 februari 2012

tjejfrukostgänget in action

Idag har vi frukost med tjejgänget. Det är en tradition som sträcker sig tillbaka till våren -98. Vi äter frukost (nästan brunchliknande), dricker skumpa och löser melodikrysset. Just nu är vi sex stycken, men under årens lopp har det försvunnit och kommit till medlemmar i gänget. Vi gör även andra saker tillsammans som singstar- eller spahelg nån gång per år, och tillsammans med våra familjer har vi grill- och poolfest i juli och tillsammans med enbart våra respektive har vi julmiddag och kräftskiva. På kräftskivan är det knytis och har man hand om efterrätten skall det vara något speciellt. Mina två bästa efterrätter genom åren är citronpaj och hallonpannacottapaj.


Singstarhelg, vintern 2010

HALLONPANNACOTTAPAJ

Botten:
100 g mördegskex (shortbread)
50 g smält smör
75 g dubbelnougat

Fyllning:
2,5 gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
0,75 dl socker
200 g frusna hallon
100 g creme cheese (philadelphia)

Smält smör och ta av plattan. Rör i nougaten och rör tills den också är smält. Kör kexen i mixer, blanda med smörblandningen. Tryck ut i en springform täckt med smörpapper i botten. Låt stå i kylen i c:a 30 min. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud tills sockret löst sig. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och rör ner dem i grädden. Låt svalna. Mixa hallonen till puré. Rör ner creme cheesen och vispa ihop. Häll puréblandningen i grädden och vispa till en slät kräm. Häll den ovanpå botten i formen, och ställ i kylen. Låt stå minst 3 timmar innan servering. Dekorera gärna med färska hallon och citronmeliss.


Kräftskiva, hösten 2011

FRANSK CITRONPAJ

Pajskal:
100 g smör eller margarin
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk socker

Fyllning:
3 äggulor
1 ägg
125 g smör
2 dl strösocker
2 dl färskpressad citronsaft
3 citroner, finrivet skal och saft

Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägget. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt det smälta fettet och det uppvispade ägget. Rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylskåp i ca 30 min. Grädda pajen i ca 10 minuter, i 225 grader.

Vispa ihop gulorna med det hela ägget. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret och blanda väl. Häll i äggblandningen, citronsaften och citronskalet och vispa ihop. Sjud på låg värme och fortsätt vispa tills blandningen blir riktigt tjock. (Obs! Om värmen blir för hög så skär sig krämen.) Sila krämen ner i en skål och låt svalna. Häll och bred ut citronkrämen i pajskalet. Låt pajen svalna helt innan den serveras.

3 februari 2012

vintermarmelad

Till helgfrukostarna är det trevligt med en god marmelad. Våra köpta har tagit slut, och i linje med att försöka äta så schysst mat som möjligt, gjorde jag för första gången på länge egen apelsinmarmelad. Med syltsocker är det ju barnsligt enkelt! Jag valde att ha i lite kryddor för att få lite knorr på smaken. Nästa gång tror jag att jag byter ut en av apelsinerna mot en grapefrukt...



KRYDDIG APELSINMARMELAD

1 kg apelsiner
500 g syltsocker
1 stjärnanis
1 kanelstång
2 kardemummakapslar

Skär av skalet, försök få med så lite som möjligt av det vita. Strimla skalen. Pressa juicen ur apelsinerna. Mät upp och fyll ev på med vatten till 5 dl. Koka allt utom sockret i 10 min. Ta ur kryddorna. Koka med socker 10 min. Gör marmeladprov i kylen (5 min). Koka lite till om det behövs.

När jag ändå höll på gjorde jag jordgubbsylt på frysta jordgubbar, eftersom den köpta pannkakssylten tagit slut. Även det en baggis med syltsocker. Jag mixade den ordentligt för att barnen vill ha sin pannkakssylt sån. Själv tycker jag att det blir lite väl mycket jordgubbskräm över detta...



JORDGUBBSYLT

1 kg frysta jordgubbar
500 g syltsocker
1 citron (saft)

Tina jordgubbarna. Mixa eller mosa dem med socker och citronsaft till önskad konsistens. Koka 10 min, skumma ordentligt.

1 februari 2012

sjukhushäng

Idag var jag och Klara hela förmiddagen på Astrid Lindgrens sjukhus, eftersom Klara skulle opereras. Här berättar hon om sin dag:


"Kl. 7:15 - Här sitter jag och mamma i väntan på operation. Jag är lite nervös och läser broschyren om narkos ännu en gång. Jag har fått byta om till sjukhuskläder."


"Kl. 7:45 - Här har jag krupit ner i sängen, för att bli körd till operationsavdelningen. På armen har jag ett band med mitt namn och personnummer. Jag överraskade alla med att kunna hela numret själv!"


"Kl. 8:00 - Visst ser mamma rolig ut i skyddskläder, särskilt mössan. Nu åker vi strax in i själva operationssalen. Jag skall sövas och om 40 min kommer jag tillbaka till uppvaket. Mamma får dricka en latte under tiden jag sover..."


"Kl. 10:00 - Nu är jag äntligen tillbaka på avdelningen och får min frukost, en Piggelin! Jag har inte ätit och druckit sen i går kväll, så den smakar väldigt bra. Jag hade väldigt ont när jag vaknade, så jag har fått extra smärtstillande medicin."

"Kl. 11:30 - LUNCH!!! Vi åt på Morsan vid Hornstull. Jag åt nötjärpar med tomatsås och rotfrukter och drack 1 liter vatten. Det var supergott! Sen köpte vi munkar och åkte hem och myste i soffan. Det märktes att jag var trött efter operationen, för jag sov tre timmar på eftermiddagen."

Lunchstället som jag och Klara åt på, kan verkligen rekommenderas. Det ligger på Tobaksspinnargatan och har urgod mat. För meny kolla på deras webbsajt, Morsan Kafé och Second Hand