ITALIENSK KYCKLINGGRYTA
300 g grillad kyckling
2 röda paprikor
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 tsk oregano
3 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 dl gröna oliver med pimiento
Salt och peppar
Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den i smör med vitlök och oregano. Tillsätt creme fraiche och vin. Låt såsen koka ihop 5-10 minuter. Skär kycklingen i små bitar och lägg ner i såsen, och värm några minuter. Skär oliverna i skivor och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med tagliatelle.
CHICKEN TIKKA MASALA
500 g kyckling
Marinad
1,5 dl naturell yoghurt
1 tsk mald spiskummin
1 tsk cayennepeppar
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
5 st salladslökar
2 st röda paprikor
2 tsk socker
2 tsk citronsaft
4 tsk garam masala
2 tsk gurkmeja
5 dl grädde
2 msk färsk ingefära
1 dl färsk koriander
2 tsk socker
2 tsk citronsaft
5 msk tomatpuré
salt och peppar
smör
Blanda yoghurten med alla övriga ingredienser, pressa vitlöken. Skär kycklingen i lagom bitar och lägg den i marinaden. Låt den ligga några timmar, gärna över natten.Bryn pressad vitlök och hackade grönsaker i lite olja. Krydda med garam masala, gurkmeja och hackad ingefära och koriander. Häll i grädde, socker, citronsaft och tomatpuré. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Kör den slät med mixerstav.
Bryn kycklingen i smör. Häll på såsen. Servera tillsammans med kryddigt basmatiris, naanbröd och raita.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar