Här syns några av julmiddagsstammisarna 2002...
Men först avslutar vi avdelningen julkakor och julgodis med ett lite udda recept, tomtefudge. Detta recept fick jag förra julen, från Johan och Anna-Maria Aulin, tillsammans med ett rim...
Smeten skimrar ljus och röd,
tyder på en tomtes död.
Stackars tomten ligger där och lider
och hans tomtenissar kvider.
Tomten hoppas fudgen smakar illa,
för ingen kan väl döda tomtar gilla?
TOMTEFUDGE
12 skumtomtar
2 dl strösocker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit choklad
(Ett par droppar röd karamellfärg)
Klipp tomtarna i bitar, blanda ner dem tillsammans med socker, grädde och smör i en kastrull. Låt koka några minuter, så att allt smälter ihop. Bryt chokladen och vänd ner i smeten och rör tills du får en jämn blank smet. Häll upp i en smörpapperklädd form och låt vila över natten i kylskåp. Skär i bitar och förvara svalt.
1 kommentar:
Kul med sådana traditioner tycker jag. Utgår ifrån att era gäster blir bortskämda som bara den.
Med en chef à la Jamie som dig så...
Skicka en kommentar