17 mars 2023

receptmånad dag 17

Portugal var också ett land vi mötte i fotbolls-EM och som jag letade maträtter ifrån. Valet föll för denna fiskrätt Bacalhau à Brás, som skall göras på torkad torsk och friterad potatis. Vi gjorde den på vanlig torsk och hade pommes vid sidan om. Jag tog även rödlök och gröna oliver till skillnad från originalet, eftersom jag tycker det är godare. Så det här är min version...


MALENAS BACALHAU

600 g torsk
3 rödlökar
2 vitlöksklyftor
6 ägg
olivolja
Salt och peppar
Gröna oliver
Hackad persilja

Hacka vitlöken, skär löken i små bitar och stek dem i olivolja tills de är genomskinliga, men inte brynta. Ta ur dem ur pannan och lägg i torsken. Stek i samma olja, tills den är färdig. Lägg sedan tillbaka löken och blanda. Vispa äggen och häll i pannan. Smaka av med salt och peppar. Värm åter upp under ständig omrörning tills äggen koagulerat men fortfarande är mjuka. Strö över med hackad persilja och skivade oliver. Servera omedelbart med pommes frites eller stekt potatis.

Inga kommentarer: