24 mars 2023

receptmånad dag 24

Klara tog studenten i våras och hade önskat en mezebuffé. För att köpa ingredienser till den åkte jag till Skärholmen. Problemet är att man lätt får med sig storpack av allt. Och när buffén är uppäten står man där med rester. I detta fall spetspaprikor och fetaost, och då rådfrågar man internet. Jag hittade ett recept som jag justerade lite. Och resultatet blev en toppengod lunchrätt, som jag åt med lite sallad till. Funkar även kall och passar då bra på en buffé.


FETAFYLLDA PAPRIKOR

100 g färskost
100 g fetaost
1 tsk citronsaft
1 msk färsk timjan
1 tsk torkad oregano
2 röda spetspaprikor

Rör ihop färskost och smulad fetaost med citronsaft,  hackad timjan och oregano. Smaka av med salt och peppar. Skölj och kärna ur paprikorna. Dela varje paprika på hälften och lägg ut på en plåt. Skeda ut fyllningen på paprikorna. Grädda i 250°C i cirka 20 minuter.

Inga kommentarer: