Blodgrape är en favorit här hemma. Vi äter den gärna till helgfrukost, eller har juicen i vår vanliga morgonsmoothie. Här är ett annat användningsområde, nämligen i en god drink. Till drinken gjordes en cordial, som även kan blandas ut med vatten till saft eller bubbelvatten till en lemonad.
BEIJERS PINK LADY
3 cl gin
3 cl blodgrape cordial
1 cl sockerlag
1 dl tonic
is
Skaka gin, cordial och sockerlag med is. Sila upp och toppa med is, några myntablad och tonic.
Skala grapefrukten med en potatisskalare. Se till så att inget vitt kommer med. Lägg skalen i en skål och häll på kokande vatten. Rör ner sockret och se till att det löses upp. Låt svalna. Rör sen ner saften och citronsyran. Låt stå över natten. Sila upp och förvara i kylskåp.
BLODGRAPE CORDIAL
1 blodgrape (skal och saft)
3 dl kokande vatten
300 g socker
10 g citronsyra
Skala grapefrukten med en potatisskalare. Se till så att inget vitt kommer med. Lägg skalen i en skål och häll på kokande vatten. Rör ner sockret och se till att det löses upp. Låt svalna. Rör sen ner saften och citronsyran. Låt stå över natten. Sila upp och förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar