25 juli 2024

receptsommar 14

Här är en lite lyxigare pasta som går hem hos alla i familjen. Eller en vill inte ha grönmögelost, men den läggs på i slutet, så det funkar. Den är även väldigt god som matlåda, från frysen, tinad i micro.


LÖVBIFFSPASTA

500 g lövbiff
smör och olja
1 knippe salladslök
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk timjan
1 tsk sambal olek
1 msk kycklingfond
1 tsk soya
2 tsk honung
Några droppar vinäger
salt och peppar

4 port Pasta
Grönmögelost

Strimla och fräs lövbiffen nästan klar, i smör och lite olja. Smaka av med salt och peppar. Häll över köttet i en skål. Strimla salladslöken och riv vitlöken. Fräs det i pannan. Ha i lite extra smör. Häll tillbaka köttsaften från lövbiffen och vispa i grädde och creme fraiche. Häll i timjan, sambal, fond, soya och honung. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Koka upp och låt koka nån minut. Häll i lövbiffen och ta av från plattan. Blanda ner det i nykokt pasta. Servera i skålar och strö lite grönmögelost på.

Inga kommentarer: