2 april 2014

gräsänkans vårsallad


Nu börjar vi närma oss slutet på den vecka som Magnus varit i Israel. Och tänk vad vi har hunnit med. En slapphelg som i alla fall utmynnade i att båda barnen tog simborgarmärket. Klaras andra och Eriks första! Skoldagar och vardagsliv, med en och annan höjdpunkt, som t ex besök på Gamla stan-favoriten Ben & Jerrys.


Och mathållning som pendlat mellan take away-mat och hemgjord husmanskost. Idag blir det ytterligare en av mina matiga sallader. En vårfavorit, som går att variera efter tycke och smak. Klara älskar feta och rödbetor, medan Erik istället får sin med strimlad kyckling och gurka.

MATVETESALLAD MED FETA OCH RÖDBETOR

800 g färska rödbetor
1 dl solrosfrön
4 dl matvete
1-2 morötter
4-6 salladslökar
0,5 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
färsk mynta
150 g feta
salt och peppar

Koka rödbetorna mjuka, dra av skalet och låt svalna. Skär i bitar eller i klyftor. Rosta solrosfröna i en stekpanna med några droppar olivolja. Koka matvetet. Skala och skiva morötterna. Skiva salladslöken och hacka myntan. Vänd ihop matvete och morötter med olivolja och vinäger. Blanda i rödbetor, mynta, salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrik eller i skål. Toppa med smulad fetaost, rostade solrosfrön och lite extra olivolja.


Ursprungligen kommer receptet från Zeta, där jag har hittat många trevliga recept.

Blogginlägg 33 av 100. #Blogg100

2 kommentarer:

Nini sa...

Låter jättegott ;)

BP sa...

Du borde skicka Magnus på fler tjänsteresor, så mycket som ni har hunnit med;-)
Grattis till simmärkena! Å vad gäller maten så är jag helt och hållet på grabbens sida:-)