27 april 2014

barnens påsk i alvesta

I dag har vi verkligen firat Påsk. Först påskgudstjänst och sen påskmusikal. Eftersom det fortfarande är påskveckan, så passar det ju bra!


Först var vi med på familjegudstjänsten Himlaliv, där påsken gicks igenom ordentligt. Faster Lisa, som är präst använde sig av en flanellograf, några dockor, sina pedagoger m m för att tydliggöra hela mysteriet för barnen (och de vuxna). Erik tyckte att hon glömde lite här och där så han hjälpte till han med. 


Alla barnen är dessutom delaktiga i gudstjänsten och gästerna från Stockholm fick ringa i klockan och hjälpa till med kollekten. Sångerna och bönerna projicerades på väggen av en hederlig OH-projektor. Retro så det förslår, men oerhört effektivt.


Vi avslutade sen vår helg i Alvesta med att kolla in barnens kusin Ingrid som sjöng i påskmusikalen Glädjens dag. Lisa och hennes musikerkollega Maria hade samarbetat och omarbetat en befintlig musikal och berättade påskens historia tillsammans med ett gäng duktiga barn.


Både Långfredagens sorg och Påskdagens glädje beskrevs med ord, sång och enkel rekvisita. Vi kände igen både barn och dräkter från det julspel vi tidigare år sett i kyrkan.


Här har kusinen (i lila boa) ett solo i det avslutande jubelnumret, där alla fick sjunga ut och även publiken fick vara med.


Småland är klart före oss i lövsprickning och blomning. Så härligt att uppleva i påskglädjen som präglat denna dag.


Blogginlägg 58 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: