17 april 2014

lyxig födelsedagskväll

I går åt jag och Magnus födelsedagsmiddag på Oaxen Slip. Det var så himla trevligt att få mysa i lugn och ro med honom. Barnen blev väl omhändertagna av storkusinen Miranda. Men trots detta kom det då och då sms från barnen...


Vi satsade på smårätter och delade på:

Friterad pumpa med yoghurt
Dillchips med löjrom & gräddfil
Grillad bläckfisk med vitlökspuré, krassesallad & grillad citron
Oaxens charktallrik med pepparrotsinlagd pumpa
Råbiff på innanlår med senapsmajonnäs, syrad grädde & surdegskrutonger
Grillat kalvhjärta och jordärtskocka med bryntsmörmajonnäs & dragon


Till det drack vi först en ofiltrerad cremant och sen en fyllig bourgogne. Mums!

Vi hade strategiskt valt smårätter för att få plats med efterrätter. Marängsviss och Glace au four som ackompanjerades med iscider och macciato, fick avsluta min födelsedagsmiddag.

Oaxen levererade på topp. Både service och mat var helt otroliga! Hit vill jag komma igen och igen...


Kvällen avslutades med varsin cocktail på Himlen. Det är baren som ligger högst upp i gamla skatteskrapan. Vi beundrade vår vackra stad medans solen gick ner.


Blogginlägg 48 av 100. #Blogg100

1 kommentar:

BP sa...

Vilken toppen kväll! Å maten lät ju helt fantastiskt god - anorlunda rätter dessutom. Mums!