13 april 2014

twittrare mot rasism

I veckan har det varit stor uppmärksamhet kring brandmännen som inte ville släppa in SD på sina arbetsplats och de skapade fenomenet Brandmän mot rasism. Jag hängde på en av många stödaktioner, den på twitter: #twittraremotrasism.


Så här skrev brandmännen på sin FB-sida:

Gemensamt uttalande från brandmän på brandstation Centrum i Malmö:

”Vi som skriver är män och kvinnor på räddningstjänsten i Malmö. Vi vill börja med att ge vårt stöd till Vårdpersonal mot rasism på Skånes universitetssjukhus. Våra tankar går till de modiga vårdarbetare som mordhotats.

Förra veckan besökte Jimmie Åkesson Botkyrka brandstation. Då visade våra kollegor i Stockholm att Sverigedemokraternas politik inte var välkommen. Den 9 april är det vår tur här på brandstation Centrum i Malmö att mot vår vilja tvingas in i SD:s valturné när Åkesson bestämt sig för att komma hit.

Vi är många i räddningsförbundet som känner stort obehag inför besöket. Många känner sig också oroliga för att de ska drabbas av hot om de uttrycker sin mening. Alla människors lika och okränkbara värde är en viktig grund för vår yrkesutövning i räddningstjänsten. En grund som är oförenlig med rasistisk politik. Tilliten och förtroendet till kollegan intill dig i brandbilen betyder allt när larmet går. Det får aldrig spela någon roll vem det är bakom rökdykarmasken. Och det spelar aldrig någon roll vem det är som behöver vår undsättning. I vårt arbete möter vi dagligen Malmös fantastiska invånare, med ett gemensamt ursprung på 178 olika nationaliteter. Vi kommer alltid göra vårt yttersta för er säkerhet – utan undantag, oavsett vilka ni är.

Den 16 mars demonstrerade 10.000 personer och visade att Malmö fått nog av nazism, rasism, våld och hot. Det samma gäller för vår brandstation.”

Undertecknat av 27 anställda vid brandstation Centrum i Malmö.Underbara Malena Ernman publicerade det här fotot på sin FB-sida.


Och så här illustrerades min sektor!


Blogginlägg 44 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: