22 april 2014

soliga muffins

I går slutade påsklovet. De senaste dagarna har vi hängt på landet och njutit av solen. Vi har planterat, grävt upp blommor och allmänt fixat. Dessutom har vi kunnat äta och grilla ute. Vilket känns som en sån lyx efter den långa vintern. Nu längtar vi till valborgshelgen när vi skall åka dit nästa gång.


Då kommer vi säkert att baka samma muffins som vi gjorde till torsdagens utflykt till Tyresta. Det är Klara som omvandlat mitt favoritrecept på morotskaka från Rosendals kokbok till muffins. Fiffigt och gott! (Vill man göra det som en kaka, skall man baka den i c:a 40 minuter och göra dubbel sats glasyr.)

KLARAS MOROTSKAKEMUFFINS

(12 stycken stora formar)

3 ägg
3,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
0,5 tsk riven muskotnöt
2,5 dl rapsolja 
4 dl rivna morötter 
1 dl grovt hackade valnötter

Glasyr
100 g smör
100 g naturell färskost
1,5 dl florsocker
0,5 citron, juice och rivet skal 
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna. Fyll 2/3 av varje muffinsform med smet. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Testa med sticka om de är klara. Rör smöret pösigt. Blanda med de övriga ingredienserna till glasyr. Bre på muffinsen när de har svalnat.


Blogginlägg 53 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: