4 april 2014

the art of shopping

I går fick vi hem Magnus från Jerusalem. Han har varit på en intensiv studieresa med sitt jobb. Och full av intryck försökte han berätta, dela ut presenter och pusta ut. Här är han första kvällen på Austrian Hospice tak, i solnedgången. För övrigt ett av mina favoritställen i Jerusalems gamla stad.


När det gäller presenter tycker jag han hade hittat en skön blandning av souvenirer och hantverk. Kitchiga småsaker, en dreidelsnurra för Hannukah och fint hantverk gjort i Hebron. Väskan som Klara fick är broderad med texten "women can do anything" på ena sidan och "men can do something" på andra sidan. Ganska kul med tanke på att den är tillverkad på ett kvinnokollektiv i en väldigt mansdominerad del av världen. Och de små granatäpplevaserna är helt bedårande tycker jag.


Själv fick jag en fin sjal vävd på ett litet väveri i Hebron, som Konstfacksgruppen besökte och där man fick träffa de anställda. Många skrämmande berättelser om skjutbenägna bosättare och vardagskonflikter, som stod i stark kontrast till de hoppfulla berättelser gruppen fått höra vid besöket på en konstskola i Ramallah dagen innan.


Jag är dock lite besviken på att jag inte fick en mugg från Stars & Bucks. Men det får väl åtgärdas nästa år då jag hoppas få komma till Ramallah, jag också.


Jag är såklart avis på maken som fått åka på en så fantastisk resa, men även glad att han nu kan förstå när jag pratar om mitt år i Jerusalem. Han kan se platserna, känna lukterna och förstå mina smakreferenser.

L'Shana Haba'a Biyerushalayim - Nästa år i Jerusalem...

Blogginlägg 35 av 100. #Blogg100

2 kommentarer:

BP sa...

Toppen presenter allihopa! Ytterligare en Israel supporter. Hoppas det blir fler och fler:-)

Nini sa...

;)