10 april 2014

torsdagsscouterna

Torsdagar är Klaras viktigaste dag, för då går hon på scouterna. Hon har precis som jag fastnat för denna fritidsaktivitet. Det är mycket uteaktiviteter som hon gillar, men även matlagning, bakning, problemlösning och disco. Hon är med i Kärrtorps scoutkår, och började i spåraravdelningen Dino och har fortsatt i upptäckaravdelningen Stacken.


Hon har redan varit på ett antal övernattning och läger, vilket är ett bra sätt att bli självständig tycker jag. Och kårens julbasar i Kärrtorps gymnasium är något som engagerar hela familjen. Med basar, kafé, lotterier och körsång.


Vi är så glada att vi bor i Kärrtorp, för Kärrtorps scoutkår är en stor kår, med många engagerade ledare och bra verksamhet. Så här beskriver de sig själva, kan man bli annat är glad?

"I scouterna lär vi oss nya saker. Helst gör vi det i små grupper, patruller, där alla syns och är delaktiga. I patrullerna lär vi oss att samarbeta, visa hänsyn och leda varandra. Vi har inga lektioner, vi lär oss genom att göra, vi tycker om att misslyckas och prova igen. Vi är mycket utomhus för att få plats att leka och busa."

Jag funderar faktiskt på att återuppta mitt scoutengagemang igen och bli ledare. Vi får väl se...

Blogginlägg 41 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: