3 april 2014

nördbygg 2014

Likt ett stort marknadsfält drar mässan Nordbygg in på Stockholmsmässan vartannat år. Och det är klart att vi byggnördar måste åka dit. I år var jag bara ute en dag, men många från jobbet har jobbat på mässan under alla fyra dagarna. Vi på Svensk Byggtjänst har två montrar, en byggbokhandel och en väldigt snygg informationsmonter. Men priset till roligast monter går absolut till Cembrit.


De hade temat nöjespark på 50-talet, med popcorn, lp-skivor, filmisar och gammaldags chokladhjul. Tyvärr vann jag inte nån choklad, men fick intressanta samtal med Anna och de andra i montern. De är såklart kunder till oss på Byggkatalogen.


Roligaste giveawayen var nog de plastskålar man fick göra själv i neonfärgad skyltplast hos RIAS. Man bara värmde skivan i ugnen 3 minuter och sen gick det fint att forma till en cool popcornskål, som Klara blev överförtjust över!


Vissa saker förändras tyvärr inte, t ex att mässan drar 99 % vita män, och att man inte gör mycket för att ändra det och attrahera bl a kvinnor. Byggcheferna jobbar väldigt aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och det är verkligen akut i den här branschen. Men hur skall man få tjejer att känna sig hemma i denna testosteronstinna värld? Där boxbollar, Börje Salming och massor av öl är publikdragare i montrarna och män i kostym "dricker lunch" i alla caféer.


På Byggtjänst har vi varit inblandade i seminarier, mingel och framförallt Materialmedaljen. En tävling bland årets hetaste materialnyheter. Helena hos oss på Byggkatalogen har fixat montern och vår VD Erik var prisutdelare. Vinnare blev Organo Wood för en miljövänlig träimpregnering.


En smart sak som jag utnyttjade var AI Pension som hade Mobilgaragets laddstationer i sin monter. Klart bättre än bjudkaffe! Bjudladdning ligger klart i tiden och ordet bjudladda lanserades när jag var i Almedalen i somras.


Efter en dag på mässan är jag helt slut, men glad över alla möten, roliga materialnyheter och fina kollegor.

Tillägg 4/4
Idag kom mitt twittrande i tidningen Byggindustrin!


Blogginlägg 34 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: