26 maj 2014

eu-valvaka light

I går var vi så klart och röstade. Vi tillhör Skarpnäck 9 och röstade i vår närmaste skola. Det var riktigt mycket folk och fin stämning.


Sen gick vi hem och fixade till den "valdagsknytis" vi skulle ha med kompisarna Lotta, Björn och Paula i Bagis. Klara bakade vaniljbullar enligt mitt recept på kanel- och kardemummabullar, där hon bytte ut fyllningen. Jag gjorde bla hoummos och tsatsiki.


Vi medförde även ingredienserna till Aperol Spritz. Det blev tillsammans med lite snacks inledningen på hänget på deras gård. Sen bjöd Lotta på ärtpestobakad lax och en supergod potatissallad, som ursprungligen kommer från Markus Aujalay.

LOTTAS POTATISSALLAD

1 kg kokt färskpotatis
2 st hårdkokta ägg
1 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
2 msk färskriven pepparrot
50 g vattenkrasse
salt och peppar

Skiva potatisen och lägg på ett fat. Dela upp äggula och äggvita. Hacka var för sig. Blanda gräddfil med pepparrot och senap. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över potatisen. Strö över ägghacket. Garnera med vattenkrasse och gärna lite extra pepparrot.


Eftersom inga svenska resultat skulle släppas förrän kl 20, kollade Magnus på nätet hur valundersökningarna gått i andra EU-länder. Väldigt spännande och lite skrämmande. Vi halv åtta gick vi hem, för att få barnen i säng i tid, och för att se på tv-valvakan.


Kl 20 kom så resultatet av ValUndersökningen. Jippie! Soraya verkade ha kommit in. Tyvärr verkade ju SD oxå fått alldeles för många röster...


Senare på kvällen fick vi ju det bekräftat. Både F! och SD kom in. Glädje och sorg i en smärtsam blandning. 

Blogginlägg 87 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: