10 maj 2014

mellobuffé

Melodifestivalkvällar kräver god mat och bubbel. Idag skålade vi i rosa bubbel och åt en italieninspirerad buffé. Dessutom hade jag precis som förra året tillverkat egen lemonad. Det blir så mycket godare än läsk och på sommaren är det extra gott med is och myntakvistar. Då använder vi den även som bas till Pimm´s.


MELLO-LEMONAD

2,5 dl vatten
2 dl socker
2 citroner
3 lime
kolsyrat vatten

Koka sockerlag (socker och vatten), lägg i citronskal från en citron. Låt svalna. Pressa citron- och limesaft genom en sil. Blanda lag (sila bort skalen) och saft, låt stå kallt. Vid servering blanda i kolsyrat vatten efter egen smak och servera. Vi gillar ganska svag lemonad, så för oss räcker koncentratet till över 2 liter vatten.


Till lemonad och bubbel hade vi en trevlig snacksbuffé med bruschetta med parmesan, crostini med getost, kycklinglår och väldigt goda bresaolarullar. De var enkla att göra och går säkert att variera smakmässigt!


BRESAOLARULLAR

140 g bresaola 
100 g marscapone
100 g ricotta
1 kruka basilika
1 citron, skalet
salt och peppar

Lägg bresaolan omlott så det täcker ett bakplåtspapper. Blanda marscapone och ricotta. Smaka av med salt och peppar. Bred det över bresaolan. Finhacka basilika och riv citronskal. Strö basilika och citronskal över osten och rulla ihop. Slå in i bakplåtspappret och låt vila i kylen någon timme. Skär centimetertjocka skivor och servera som snacks eller på buffé.

 Blogg 71 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: