9 maj 2014

viktigt lunchseminarium


I dag var jag på superbra lunchseminarium hos Fastighetsägarna med anledning av "Årets kvinna i fastighetsbranschen". Det inleddes av Rebecca Lucander från AllBright som visade siffror från deras undersökning om kvinnor i ledningsgrupper. Väldigt intressant att se de siffrorna och få flera saker att fundera över. T ex att jag kommer att vara 75 när vi når jämställdhet i ledningsgrupperna i de börsnoterade bolagen, om utvecklingen går i den takt det går nu...


Sen pratade Mona Finnström, Fastigo, Emma Jonsteg, Utopia arkitekter och Jenny Strömstedt, tv4 om hur de ser på jämställdhet i mansdominerade branscher. Det var skarpt, kul och väldigt peppande. Jag tycker att fler borde få höra dessa fantastiska kvinnor. Särskilt män från ledningsgrupper i de företag som har svårt att få till det där med jämställdheten.


Emma visade den här parlören och pekade på hur lätt det är att med ord förminska kvinnor. Hon får till exempel fortfarande höra att hon är så duktig som har ett ett eget företag, fast hon har haft det i 15 år. Det skulle inte en manlig kollega få höra.


Till lunch fick vi ekologiska vegowraps, som var jättegoda och inte skapade några frågor om specialkost. Smart och genomtänkt!

Vill man nominera något kompetent kvinna så skriver Fastighetsägarna så här på sin webb: "I samarbete med Fastighetsnytt letar Fastighetsägarna för elfte året i rad efter en kvinna som gjort skillnad i fastighetsbranschen. Kriterierna är att det ska vara en person som inspirerar och har ett genuint engagemang för fastighetsfrågor och arbetar för fastighetsbranschens utveckling. Man kan nominera sin kandidat före den 16 maj. 2014." 

Blogginlägg 70 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: