24 maj 2014

sparris på en lördag

Idag åkte vi till Uppsala för att kolla på SM i Naginata. Erik har ju tränat det i ett år, men aldrig sett en riktig tävling, så vi tyckte det var på tiden.


Det var väldigt intressant. Det är ju svårt med bedömningssporter, men vi tyckte nog att vi fick lite kläm på hur man skall slå för att få poäng och vem som gjorde det snyggast och renast. Eriks tränare Jakob var domare och har förklarat lite för oss. Det var en tjej som hette Erika som vann guld. Killar och tjejer tävlar med varandra.


Klara var under tiden på scoututflykt till Klövbergsgrottan i Tyresö. Det var superkul och hon vill gärna åka dit med oss nån annan gång. Middag åts naturligtvis på balkongen nu när det är sommarvärme i Kärrtorp. Sparrissäsong. Naturligtvis åt vi grillad karré, sallad och grön sparris med nobisdressing. En riktig favvomiddag!!!NOBISDRESSING MED ÖRTER

3 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
3 dl olja
salt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
gräslök
färska örter

Koka äggen prick 3 minuter. Spola i kallt vatten. Gröp ur dem och blanda med senap och vinäger. Vispa i oljan lite i taget så att det tjocknar. Smaka av med salt, peppar och vitlök. Hacka gräslök och färska örter tex dill, körvel eller oregano. Blanda i och servera.

Det här är en av mina favoritdressingar alla kategorier, som passar till så mycket. Jag har gärna i färska örter i, det tycker jag förhöjer smaken.

Blogginlägg 85 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: