30 maj 2014

fantastiska fjällnora

Idag var det regnigt och ganska kallt. Men jag tog mig ändå ut på en milrunda via vår fina friluftsgård Fjällnora. Det är Uppsala kommun som sköter om den och det finns bla vandringsleder, löpspår, badplats, grillplatser och ett bra kafé. På vintern plogas det skridskospår och spåras skidspår.


Här och där hittar man de orangea pilarna och det betyder Upplandsleden. Den passerar här på sin väg från Stockholm till Roslagen. Allt är noga skyltat och områdeskartorna finns överallt. De har även en väldigt fin FB-sida, där det finns aktuell information.


En del av marken arrenderas ut till en fårfarmare, eller ska man kanske säga lammfarmare eftersom det är gutefår som betar på ängarna. Och på Gotland finns det ju inga får, bara lamm och lammungar. Här är gammelbaggen med sina långa fina horn. Hos den här rasen har även tackorna har horn.


I stugan kollade barnen på alla avsnitten på den gamla Ture Sventon-julkalendern. Och förvandlade snabbt lite filtar och kuddar till en egen flygande matta. Här är det lunch ovanför Italien.Blogginlägg 91 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: