20 maj 2014

ibland är det ok att fuska

Ibland finns inte tiden där för att göra alla maträtter från grunden, även om jag gärna vill det. Då är det bra med schyssta halvfabrikat. Ica har en ekologisk produktserie som är riktigt bra, i love eco. Särskilt deras pastasås brukar vi köpa. Den kan man använda som bas i en köttfärssås eller på pizza.


Har man dessutom en burk crème fraiche i kylen, så gör man lätt ett snabbt alternativ till bechamelsås. Och vips så har du en lasagne på under 30 minuter. Barnen gillar den, och jag tycker den är bra eftersom det är mycket morötter i. Fibrer och vitaminer!


SNABBLASAGNE

400 g köttfärs
2 morötter
1 gul lök
1 tetra pastasås
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
2 dl riven ost
9 lasagneplattor

Riv morötter och hacka lök. Blanda köttfärs med morötter och lök. Fräs allt i lite olja tills köttfärsen är genomstekt. Häll på den färdiga pastasåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraiche och mjölk,och salta. Varva lasagneplattor, köttfärssåsen och lite av den vita såsen (spar hälften till topping). Börja och sluta med plattor. Överst häller du resterande vitsås och strör osten över. Gratinera i 225 graders ugn i c:a 20 minuter. Kolla att plattorna är mjuka.

Blogginlägg 81 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: