22 maj 2014

visning på fotografiska

Idag var vi ett gäng byggtjänstare som var på Fotografiska. Företaget bjöd på inträde och visning. Vår guide var en ung engagerad kille med stor entusiasm.


Först såg vi en skrämmande Robert Ballen. Hans bilder från Sydafrika på utstötta människor i en slags fotokonst som han kallade absurd teater, var bitvis oerhört obehagliga och ibland jättekul. Intressant men inte min grej.


Sen såg vi en serie bilder och en film av Sarah Moon. Den tillhör Fotografiskas egen samling och hette Den röda tråden. Det är hennes tolkning av Riddar Blåskägg. Jag tyckte mycket om sagostämningen i de här bilderna och i henns film.


Till sist kikade vi på Fotografiska Röst, en temautställning i valtider. Där kända fotografier på temat röstning och att ha en röst visades. Liten men naggande god. Den skall följas av ett gäng aktiviteter, nu senast en valdebatt inför EU-valet.


Efter visningen hamnade vi på uteserveringen. Vrålmysigt! Jag åt urgod grillad svensk sparris med tillhörande salladsbuffé.Blogginlägg 83 av100. #Blogg100

1 kommentar:

BP sa...

Bra att du också testat deras uteservering. Tycker den håller utmärkt kvalitet!