11 maj 2014

rosa start på dagen


Idag vaknade vi upp till en rosa värld. Europeiska folket röstade i går, i ESC, på en glamourös kvinna med skägg som pratar och sjunger om fred, frihet och rättvisa! Och om några veckor har vi allihopa en chans att rösta igen. Då gäller det främst att se till att det kommer in så få högerextremister som möjligt. Jag kommer att rösta rosa, för att på det sättet få in en romsk röst i Europaparlamentet. Detta folk som det ses ner på överallt, behöver få en egen röst! Soraya Post, som här har torgmöte, på en bild lånad från SR:s romska webb.


Vi körde smoothitest till frukost, den rosa hallonvarianten är min favorit sen länge och passade väldigt bra denna rosa dag. Den är både söt, syrlig och mättande.

Den vita och gröna är två nya melonvarianter som fick blandade reaktioner här hemma. Jag gillade den vita medans Magnus och Klara tyckte att den gröna var godast.


ROSA SMOOTHIE

2 dl vaniljyoghurt 
0,5 dl röd grapejuice
0,5 banan
1 dl frysta hallon

Lägg yoghurt, juice, skalad banan och bär i en mixer, eller mixa med mixerstav. Mixa till en slät smoothie. Servera genast.

MELONSMOOTHIE

200 g galiamelon
8 cm gurka
0,5 msk honung
1 tsk citronskal
2 dl mild yoghurt

Skala, kärna ur melonen. Skär den och gurkan i grova bitar. Mixa dem till ett fint mos. Riv citronskal. Blanda ner tillsammans med yoghurt och honung och mixa ytterligare några sekunder. Servera direkt.

CALIFORNIA SMOOTHIE

200 g honungsmelon
0,5 banan
1 liten bit ingefära 
1 apelsin
0,5 lime
0,5 msk lönnsirap
1 kvist mynta

Skala melonen och dela den i grova bitar. Skala och hacka ingefäran. Pressa apelsinen och limen. Hacka myntan. Mixa alla ingredienserna till en skummig dryck och häll upp i glas. Servera genast.

Melonrecepten kommer ursprungligen från ica.se, men är omgjorda efter smaktest i vår familj.

Blogginlägg 72 av 100. #Blogg100

1 kommentar:

BP sa...

Här var det väldigt rosa måste jag säga, väldigt rosa;-)

Nu röstar vi båda två - fast på helt olika personer/parti. Men som du sa - det viktigaste är ju ändå att man röstar.

PS. Dina Breasaolarullar var riktiga höjdare på bild. DS.