1 maj 2014

härlig vårlig pasta

I dag åkte vi ut på landet. Det kändes skönt att veta att vi skulle få fyra härliga dagar här. Lite grävarbete, plantering, matlagning och allmänt mys står på agendan. Även om våren stannat av lite pga kylan, så hittade vi liljekonvalj i knopp. Och det är tidigt!

Första maj-middagen gick i italiensk anda med sparris med citronsmör som antipasti, amarettipasta och sen oxfile med rostad broccolli som huvudrätt.Pastan var ett första försök att återskapa min favorit från besöket på Un Poco för någon vecka sen. Jag hade tänkt göra egna tortellacci men trodde jag kunde fuska med färska lasagneplattor. Det gick inte alls, så det blev pastarullar istället. Men smaken är jag riktigt nöjd med.


PASTA AMARETTI 

1 dl ricotta 
1 dl marscapone 
0,5 dl chevre (utan kant) 
2 äggulor 
salt och peppar 
1 frp färska lasagneplattor 
50 g smör 
salviablad 
3 amarettikakor 

Rör ihop ost och äggulor till en jämn smet. Salt och peppra efter smak. Dela lasagneplattorna i fyra delar. Koka upp vatten. Lägg i plattorna och koka några minuter. Ta upp ur vattnet och låt rinna av. Klicka en msk fyllning på en platta och rulla ihop. Placera rullarna i en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smöret i en kastrull och smält. Lägg i några salviablad och vispa det tills det blir ljusbrunt, lätt brynt och luktar nötigt. Häll det över rullarna och smula några amarettikakor över. Gratinera några minuter i ugnen och servera.

(Amarettikakor är små runda spröda mandelkakor, inte att förväxla med biscottiskorpor. Smaken påminner om mandelbiskvier.)

Blogginlägg 62 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: