18 maj 2014

härlig försommarhelg

Vilken helg! Den började med en spontan AW med några kompisar på restaurang Faros, som ligger runt hörnet från Nytorget. Vi hade slängt ut en inbjudan på FB och fem kompisar och två medföljande barn hakade på. Klara var på övernattningskalas, så Erik var själv. Han tyckte det var ganska trist tills det dök upp två barn i samma ålder, som han kunde utforska lekparken på Nytorget tillsammans med. Dessutom bodde dom ett stenkast bort, så han hängde med upp en stund.


Vi andra åt lite meze, drack kallt vitt vin och pratade politik, minnen och sommarplaner. Hur trevligt som helst, och skönt när det ibland kan få vara lite oplanerat!


I lördags städade vi som sagt balkongerna och hängde sen på Kärrtorps torg där Svenska Bostäder firade 70 år med tårtkalas och en massa barnaktiviteter. Klara målade och Erik tittade på Tobbe Trollkarl.


På kvällen invigde vi balkongen för säsongen och åt italiensk middag. Proseccodrink, pasta och ostar. Ostarna var de jag köpte på Wijnjas i fredags. Chevre, taleggio och långlagrad parmesan tillsammans med balsamico och vingelé. Och till det en Sancerre. MUMS!


Även vår balkong med morgonsol, som ligger mot gatan invigdes i söndags. Jag fixade en mysfrukost till Magnus som skulle åka med ett förmiddagsflyg till Milano. Här är det ok att sitta på helgmorgnar, då det inte är så mycket trafik på Sockenvägen


Helgen avslutades med tårtkalas för namnsdagsbarnet Erik. Klara fick fria händer i köket, och bakade en mandeltårta med hallon- och björnbärsgrädde och en kladdkaka. 


Dessutom har vi testat nya utegymmet i Kärrtorp och flyttat ut Alice på balkongen. Tänk vad mycket man hinner om det är soliga helger. Orken och lusten att vara ute är plötsligt på topp!

Blogginlägg 79 av 100. #Blogg100

1 kommentar:

BP sa...

Som vi pratade om imorse - balkongen eller i ert fall balkongerna är det bästa som finns med att bo i lägenhet. En oas helt enkelt.

PS. Lägg upp en bild på Alice nu när du har nämnt henne. Bildbevis är ju alltid kul, speciellt om hon sitter bredvid den uppätna oreganon;-) DS.