3 mars 2014

en vanlig morgon...

Min frukost ser nästan alltid likadan ut, yoghurt med havtornsbär och fröblandning, kokt ägg, danskt rågbröd med gott pålägg och ett glas tranbärsdryck. Kaffe och te dricker jag när jag kommit fram till jobbet.

När jag för några år sen höll på med LCHF så övergav jag müslin till förmån för denna frukostblandning och nu kan jag inte sluta äta den. Den ger lite lagom tuggmotstånd, är bra för magen och inte alls söt. 


VÅR FRUKOSTBLANDNING

4 delar krossade linfrön
3 delar pumpafrön
3 delar solroskärnor
2 delar kokos
kanel och kardemumma
ev torkad ingefära

Rosta kokos, pumpafrön och solroskärnor i torr panna. Låt svalna. Blanda i linfrön och smaka av med kanel, kardemumma och eventuellt lite ingefära.


Blogginlägg 3 av 100. #Blogg100

3 kommentarer:

BP sa...

Det sägs ju att en stadig frukost är dagens viktigaste måltid... undrar om en Nespresso och ett glas Brämhults räcker. Men din frukost gör nog garanterat det.

BP sa...

Svar: Det blir det hos mig med när jag bloggar med iPhonen på bussen. Det får mina läsare helt enkelt leva med. Å det vet dom.
Så jag kan leva med dina stavfel också utan minsta problem:-)

Så himla kul att du är inne i "bloggträsket" igen. Love it:-)

Gärdsmygen sa...

Nu är jag väl lite fånig men vet du....jag fastnade för dymoremsan på burken!! Så underbart! Måste nog rädda de gamla dymoapparaterna på jobbet innan de åker i soporna. Där rensas en del nu.
P.S. Frukostflingorna är säkert också goda:)