22 mars 2014

tjejhelg i västerås

Vårt frukostgäng åker då och då iväg för shopping- eller spahelger. Den här helgen åkte vi till Västerås. Vi hann både med shopping, restaurangbesök, fika och promenader. Här lunchar vi hela gänget Åsa, jag, Lena, Malin, Lovisa och Maria.


Västerås är en fin promenadstad med spännande hus och en vacker domkyrka. Det gamla trähusområdet bakom kyrkan som kallas kyrkbacken var klart värt ett besök. Och vi hittade poesi på trottoaren, förstås diktad av stadens egen nobelpristagare.


Staden är full av gallerior, och det finns alla vanliga butiker här, men även en hel del småbutiker. Så vi fick med oss många kassar hem. I en av shoppinggalleriorna upptäckte vi nått väldigt smart. Inte bara bra sittplatser för vila, utan också möjlighet att ladda mobilen. Här sitter kusin Lovisa med sina nyinköpta skor.


Vi bodde på Elite Stadshotellet, som var ett pampigt jugendhus. Hotellet hade väldigt förmånliga helgpriser, riktigt bra frukost, små men fina rum med utsikt mot domkyrkan. Dessutom hade de en kuddmeny...


Vi åt lunch på Varda, en schysst bistro med bordsservering även på lunchen. Jag åt toast med kräftskagen, som var riklig och fräsch. Fikade gjorde vi på Global, som var en blandning mellan inredningsaffär, prylshop och café. Charmigt och med urgod cheesecake. Middag intogs på NOM, en köttrestaurang med ambitioner. Tyvärr räckte det inte riktigt ända fram. Köttet var vällagat och gott, men urvalen av tillbehör lite för litet och de var inte heller helt på topp. Och så var det även med Stockholmsmått för dyrt för det man fick. Tyvärr. Men jag rekommenderar den ändå, för det var mysigt och servitören gullig! 


Blogginlägg 22 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: