25 mars 2014

vårfrudag med vab


Idag är det Jungfru Marie bebådelsedag även kallad Vårfrudagen felhörd till Våffeldagen. Eftersom vi åt våfflor redan i söndags, så tror jag vi avstår det idag. Men jag passade på att liva upp en trist vabdag med en baktävling. Erik (som är hemma med feber och förkylning) fick baka två sorters chokladsnittar, så att vi skulle kunna hitta en ny familjefavorit. Det recept vi har är vi inte nöjda med.


Resultatet blev att den ena var lite för mycket brownielik och den andra lite för smaklös, så det slutade med att vi skapade ett eget recept jämkat mellan de två. Här är resultatet!

ERIKS CHOKLADSNITTAR

250 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
5 msk kakao
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 uppvispat ägg
Pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda allt utom mjöl och bakpulver i en matberedare. Blanda mjöl och bakpulver, och tillsätt det. Arbeta ihop till en deg. Rulla till 3 längder, lika långa som plåten och platta till dem så att de blir 2-3 cm breda. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 10 minuter, Skär längderna i diagonala bitar medans de fortfarande är varma. Det blir c:a 50 kakor.


Så här nöjd var sjuklingen efter utförd bakning. Sen däckade han i soffan...

Blogginlägg 25 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: