10 mars 2014

finurlig hundfilm

Dagens filmtips: Mr Peabody & Sherman.

I går var hela familjen på bio. Vi såg den nya filmen om Mr Peabody och Sherman. Det var en fantastisk film om en hund som adopterade en pojke och tog honom med på många spännande äventyr i en tidsmaskin. Den handlade även om vänskap, att göra uppror mot sina föräldrar och att ställa upp för den som är orättvist behandlad. Jag visste väldigt lite om den innan och hade därför inga förväntningar, men blev helt uppslukad av den här roliga och smarta filmen. En del av skämten flög över barnens huvud, men det gjorde inget, för det fanns så mycket som alla förstod. Dessutom var det en film som för oss svenskar nog vinner på att ses i dubbad version, för Kristian Luuk som den överintelligenta lite magisteraktiga hunden var helt suverän. De hade till och med fått med meningen "Det heter inte var är vi på väg, utan VART ÄR VI PÅ VÄG?". Det här är en film man kan se även utan barn, så iväg med er på bio nu!!


Jeanette Gentele i SvD, gav filmen 5 av 6 och skrev bl a annat så här: "För en gångs skull en riktigt rolig och tänkvärd animerad film, där vi slipper jakter och att någon som är mindre hotas att bli uppäten av någon som är större. ”Herr Peabody & Sherman” påminner snarare om Jostein Gaarders bok ”Sofies värld”, där Herr Peabody har ersatt Sofies filosof och ledsagare. Och han är minst lika kunnig. Han är såväl vetenskapsman som konstnär, idrottare och dansör – samt hund. Herr Peabody kan i stort sett allt och det är helt genialt att ”På spåret”-programledaren Kristian Luuk fått ge honom sin torra och besserwissiga röst."


Filmen bygger på en tecknad tv-serie från 50-talet, där Mr Peabody och Sherman besöker över 80 olika historiska personer med sin tidsmaskin.

Blogginlägg 10 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: